Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) este singura federatie din Romania formata din organizatii ale persoanelor afectate de HIV/SIDA, axata pe advocacy pentru promovarea si apararea drepturilor persoanelor infectate si afectate de HIV/SIDA in Romania.UNOPA numără în prezent 22 de asociații de persoane seropozitive membre în federație, peste 1500 de persoane seropozitive înregistrate în aceste asociații, peste 4000 de persoane seropozitive beneficiari direcți ai proiectelor derulate.UNOPA a fost infiintata din nevoia de a face mai bine cunoscute problemele persoanelor seropozitive din Romania, in anul 2000, prin reunirea intr-o federatie a mai multor asociatii de parinti si persoane seropozitive.Încă de la înființare, UNOPA și-a asumat rolul de voce a persoanelor seropozitive din România, luptând pentru a asigura în primul rând accesul tuturor persoanelor seropozitive la tratament. Din 2002, s-a obținut accesul la tratament, toate persoanele seropozitive primesc acest tratament gratuit.Al doilea pas în activitatea UNOPA a fost asigurarea unui cadru legal pentru protejarea drepturilor persoanelor seropozitive din România. În 2002 a fost adoptată Legea 584/2002, care asigură protecția persoanelor seropozitive împotriva discriminării, stigmatizării, în direcția accesului la educație, muncă, integrare socială.Lupta UNOPA a continuat, urmatorul pas fiind obtinerea unei protectii sociale adecvate pentru persoanele seropozitive din Romania. Ca urmare a nenumaratelor interventii in fata autoritatilor, persoanele seropozitive din Romania beneficiaza astazi, alaturi de tratament, de mai multe drepturi acordate de sistemul de protectie a persoanelor cu dizabilitati, care imbunatatesc considerabil calitatea vietii persoanelor seropozitive din Romania.Din 2000 până în prezent, UNOPA a apărat și promovat drepturile copiilor, tinerilor și adulților infectați cu HIV și drepturile familiilor acestora.Activitatea UNOPA s-a extins in ultimii ani catre servicii de suport pentru pacientii cu TB, precum si catre sprijinirea altor organizatii de pacienti cronici inspre dezvoltare si sustenabilitate.

Website:
www.unopa.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Din anul 2022 formularele 230 pot fi depuse online. Dacă vrei să printezi formularul și să îl semnezi, atunci apasă mai jos butonul Descarcă formular și urmează instrucțiunile. Dacă vrei să semnezi și să depui formularul online atunci apasă mai jos Semnează formular și urmează instrucțiunile.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular