Despre Redirectioneaza.ro

În fiecare an, orice cetățean poate alege să redirecționeze 3.5% din impozitul pe venit către o cauză în care crede și pe care vrea să o susțină. Cu toate astea, majoritatea nu o fac niciodată din două motive: un proces greoi și lipsa informațiilor centralizate cu privire la ONG-urile pe care le-ar putea susține.

Dacă toți angajații din România ar completa acest formular, după un calcul simplu, ținând cont de salariul mediu brut, anual s-ar putea redirecționa către organizațiile non-profit peste 200 milioane de euro. Împreună putem face asta să se întâmple.

Mai mult, și ONG-urile se confruntă cu dificultatea de a transmite mesajul legat de redirecționare către audiențe foarte largi, într-un mod simplu, fără consum de resurse suplimentare.

Redirectioneaza.ro conține informații despre peste 4.500 de ONG-uri care pot fi susținute prin simpla redirecționare a 3.5% din impozitul pe venit. Prin digitalizarea formularului #230 eliminăm nevoia unui contact direct dintre organizații și susținători, economisind timp și resurse cheltuite pe acțiuni publice offline.

Redirectioneaza.ro este dezvoltat de Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică. Code for Romania este un grup de peste 3.000 de voluntari români din țară și din diaspora care construiesc soluții digitale pentru a rezolva blocaje si probleme sociale ale României.

Pentru a ține proiecte ca acesta în viață și pentru a susține crearea unor noi aplicații de acest fel, puteți susține Code for Romania cu donație recurentă. Cel mai simplu, puteți dona 4 Euro lunar pentru Code for Romania trimițând prin SMS cuvântul PUTEM la 8864. Orice ajutor contează în efortul nostru de a face din România un loc mai bun.

Proiect realizat în totalitate prin implicarea voluntarilor Code for Romania.