Asociatia The Social Incubator

Asociatia The Social Incubator a fost infiintata in aprilie 2014 de catre un grup de 5 prieteni, profesionisti in domenii diferite, care, dupa ce s-au implicat impreuna in multiple activitati de voluntariat luand forma unui sprijin punctual si pe termen scurt pentru tinerii institutionalizati, au realizat ca nevoile acestor tineri sunt mult mai complexe si ca, pentru a determina o schimbare reala si sustenabila in vietile lor, e necesar ca ei sa fie sprijiniti in mod individual, pe termen lung.

Astfel, in mai 2014 a fost lansat programul principal al organizatiei, „Un viitor normal pentru tinerii defavorizati”. Scopul acestui program este de a-i sustine pe tinerii care au parasit - sau urmeaza sa paraseasca - sistemul de protectie a copilului, cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani, sa faca tranzitia (in alte conditii foarte dificila si impanzita cu riscuri) catre viata adulta intr-o maniera care sa le puna in valoare aptitudinile si sa le asigure independenta pe termen lung. Programul a inceput in regiunea Bucuresti-Ilfov si, incepand cu anul 2016, s-a extins in toate cele 8 regiuni administrative ale Romaniei.

In linii mari, metodele folosite in cadrul programului sunt: consiliere vocationala si psihologica; educatie non-formala; facilitare de stagii de practica; organizare de ateliere tematice; organizare de vizite exploratorii la agenti economici; mentorat; tutorat; si, ulterior, sprijin pentru gasirea unui loc de munca platit, prin intermediul unor companii partenere sau al intreprinderilor sociale infiintate chiar de catre asociatie (croitorie, tamplarie, reciclare etc.). In paralel, asociatia lucreaza si la efecte, nu doar la cauze, prin prevenirea activa a traficului de persoane tinere si minore, tinerii institutionalizati reprezentand una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale in ceea ce priveste traficul de fiinte umane in Romania.

Pana in prezent, asociatia a reusit, prin interventii de tipul celor descrise anterior, sa sustina peste 400 de tineri institutionalizati in procesul de integrare socio-profesionala, la nivel national.

Website:
asociatiasocialincubator.org

Redirecționează în 3 pași simpli

1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Tip de venit

Pentru ce tip de venit vrei să redirecționezi către acest ONG?

Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Singurele date salvate sunt: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon.

Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.
  • Ce reprezintă formularul de 2%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 2% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 2%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular