Asociația CONIL

Povestea CONIL a nceput în urmă cu mai bine de 15 ani atunci când, Adela Hanafi, fondatoarea Asociației CONIL deschidea primul centru de educație în care erau acceptați toți copiii indiferent de rasă, religie, abilitate sau dizabilitate. Ideea înființării unui centru în care să fie acomodați laolaltă copii tipici și copii cu nevoi speciale a venit ca urmare a propriei sale experințe de mamă de copil atipic, Kuky, un puști plin de viață, simpatic, prietenos dar...altfel. Un copil cu o intelegență emoțională și socială extraordinare care însă, datorită unor leziuni cerebrale nu se putea dezvolta mental în același ritm cu ceilalți copii. Era astfel un copil cu dizabilități care, născut în anul 1996, a fost, alături de mama sa, victima stigmatizării, excluziunii. a izoării, a respingerii sociale dar și instituționale...Adela nu a găsit la acea vreme grădinițe și școli care să fie prietenoase cu Kuky dând-i o șansă, așa cum i se cuvine oricărui copil.. Iar după 10 ani de astfel de traume și umulințe, Adela decide că este timpul ca aceștor copii și familiilor lor să li se dea o șansă la educație, integrare, incluziune.An de an Adela cosntruiste, alături de p superba echipa care a crezut permanent in visul sau si desigur, alaturi de Kuky, o lume pemntru toti copiii, lumea CONIL. Un loc in care fiecare copil sa fie tratat cu iubire, respect, dragoste , incredere. Și asfel, după ani de muncă asiduă, după generații de copii crescuți laolaltă , copii tipici și copii cu nevoi speciale, in spiritul prieteniei, al empatiei, al sprijinului reciproc, Adela simte că lumea incepe sa se schibe putin cate putin...DIn necesitatea continuarii programelor dezvoltate in cadrul centrului CONIL, Adela infiinteaza in anul 2012 Școala Primară CONIL ce astazi este o scoala acreditata MEN, o scoala cu reputatie si cu rezultate remarcabile. O scoala in care copiii cu dizabilitati precum autism, sindrom Down, retard mediu, ADHD, tetrapareza, invata intr-iun mediu extrem de placut si primitor, de la profesori experimentati, alături de copii tipici.Iar astăzi, după atâția ani dedicați muncii cu copiii, CONIL se mândrește cu o grădinita, o scoala, un centru de zi in cadrul caruia sunt dezvoltate programe intensive de terapie integrata in vederea recuperarii copiilor cu dizabilitati dar și un centru de excelentă în care copii tipici parcurg programe de exceptie dezvoltate in house de specialistii CONILȘi pentru că vorbim despre Asociația CONIL și proiectele sale sociale destinate copiilor cu diferite dizabilități, nu putem sa nu amintim de CONIL Fest, Festivalul Integrarii, Cluburilegratuite de weekend sau taberele de integrare, proiecte ce au fost premiate de-a lungul anilor de Gala Societatii Civile , cea mai reputata institutie ce premiaza si recunoaste activitatea sociala a ONG-urilor.

Website:
www.conil.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Din anul 2022 formularele 230 pot fi depuse online. Dacă vrei să printezi formularul și să îl semnezi, atunci apasă mai jos butonul Descarcă formular și urmează instrucțiunile. Dacă vrei să semnezi și să depui formularul online atunci apasă mai jos Semnează formular și urmează instrucțiunile.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular