În 2015, un grup de creativi multidisciplinari au vrut să transforme un spațiu industrial abandonat al fostei fabrici de bumbac din București în primul makerspace din România.
În 2025, Nod este un ecosistem dinamic, așezat într-o fostă hală industrială, de 2000 mp, convertită în centru creativ, în zona Timpuri Noi (https://nodmakerspace.ro/), unde găsești spații de lucru colaborative, atelier de prototipare digitală, studio-uri individuale, spații de întâlniri și evenimente și Mater, biblioteca de materiale. Suntem atât o platformă tehnică ce oferă mijloace de prototipare pentru industrii creative, cât și un hub de lucru și întâlnire pentru start-up-uri creative.
Misiunea noastră este generarea unui mediu urban durabil în care industriile creative se dezvoltă și au un loc esențial. Astfel, în afara activităților din hub, ne dedicăm cu pasiune proiectelor și programelor din domeniile culturii, educației și designului urban, cum ar fi:
- Dâmbovița Apă Dulce - un program și un efort colaborativ care aduce comunitatea mai aproape de râu (https://dambovitaapadulce.ro/)
- Dâmbovița Delivery (https://nodmakerspace.ro/dambovita-delivery-2024/) - aflată în 2024 la a 5-a ediție, cu 20k vizitatori / weekend / an, este un festival-manifest pentru recuperarea spațiului public al râului și malurile sale,
- Acțiuni de colectare deșeuri de pe râu prin bariere plutitoare
- Intervenții de acupunctură urbană pentru facilitarea accesului la apă de-a lungul râului în oraș
- Solidarity Fablab - program de cursuri vocaționale pentru persoane vulnerabile
- alte inițiative care răspund unor nevoi reale ale societății
Aruncă un ochi pe rapoartele de activitate Nod Makerspace:
2020: https://nodmakerspace.ro/despre-noi/retrospectiva-2020/
2021: https://nodmakerspace.ro/despre-noi/retrospectiva-2021/
2022: https://nodmakerspace.ro/despre-noi/retrospectiva-2022/
2023: https://nodmakerspace.ro/NodMakerspace-Retrospective2023.pdf
2024 : https://nodmakerspace.ro/Retrospectiva2024-nod.pdf
Dacă tu nu poți redirecționa impozitul,sau vrei să dai o mână de ajutor în plus,poți susține organizația să strângă mai multe formulare,sau poți susține proiectul redirectioneaza.ro printr-o donație.
Distribuie această pagină pe rețelele sociale, și încurajează-ți prietenii să completeze formularul online pentru organizația în care crezi, simplu și în siguranță, pe redirectioneaza.ro.
Descarcă declarația 230 necompletată, printează mai multe exemplare. Convinge cât mai mulți prieteni să îl completeze, și trimite documentele organizației.
Împreună digitalizăm România!Platforma Redirecționează este un proiect dedicat ONG-urilor, dezvoltat de organizația Code4Romania.Află cum poți susține activitatea noastră.