La Pieptul Mamei

Conform unui raport al Ministerului Sănătății efectuat în 2011, rata alăptării exclusive până la 6 luni în România este de 12.6%, iar Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă a copiilor până la vârsta de 6 luni și continuarea alăptării până la cel puțin 2 ani, în paralel cu hrană solidă adecvată vârstei. Creșterea acestui procent conduce la îmbunătățirea considerabilă a imunității, scăderea numărului de îmbolnăviri la copii, grăbește vindecarea anumitor afecțiuni. Laptele matern este viu, conține celule vii - el reprezintă standardul biologic al speciei umane, fiind special conceput de natură pentru om. Totodată, creșterea ratei alăptării are beneficii atât pentru copii, părinți cât și pentru societate și sistemul de sănătate în general prin scăderea cheltuielilor și a încărcării în secțiile de neonatologie și pediatrie. Sunt Adina Popov, președintele Asociației La pieptul mamei, farmacist, mamă a 2 copii alăptați exclusiv și doresc să ofer părinților, într-o formă ușor de înțeles - informațiile necesare pentru a alăpta. În iulie 2019, în urma susținerii unui examen internațional, am obținut cea mai înaltă certificare internațională în specialitatea lactație umană - cea de consultant în lactație IBCLC (Internațional Certified Lactation Consultant). Am înființat asociația pentru ca un număr cât mai mare de părinți și copii să beneficieze de alăptare, precum și toate avantajele ei. Îmi propun să contribui la creșterea ratei alăptării în Constanța, și în împrejurimi - prin:-informare corectă a părinților în ceea ce privește alăptarea, precum și riscurile nealăptării-informații și sprijin gratuit oferite sub formă de voluntariat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța-crearea de informații despre alăptare și punerea la dispoziție printr-o bibliotecă de învățare video, audio, text pe - grupul de sprijin, pe Facebook: La pieptul mamei, sprijin pentru alăptare și pe site-ul www.lapieptulmamei.com-întâlnirea grupului de sprijin pentru alăptare organizată săptămânal-consiliere gratuită pentru cazurile sociale-organizarea unui curs de informare pentru cadrele medicale din secția de neonatologie-organizarea de strângeri de fonduri pentru a dota secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Constanța cu echipamente ”pompe de sân” multi-user, hospital grade, astfel încât mamele să poată oferi lapte matern pentru copiii născuți prematur și în situația în care copiii au dificultăți de atașare

Website:
www.lapieptulmamei.com

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular