Locus

Asociația Locus este organizația neguvernamentală ce și-a asumat misiunea de salvare a Băilor Neptun - cel mai emblematic monument din Băile Herculane.Avem ca scop salvarea și promovarea patrimoniului cultural, arhitectural, urbanistic și natural de pe teritoriul României.Cel mai important proiect al asociației este HerculaneProject - platforma de reactivare arhitecturală și socială a centrului istoric Băile Herculane prin unelte de arhitectură, cultură și educație. Pe termen lung, scopul proiectului este de a include ansamblul arhitectural monument istoric în patrimoniul UNESCO.Proiectul se dezvoltă în jurul a două componente: Baia Neptun și Reactivarea socială & culturală a centrului istoric.1. Baia Neptun, motor al reactivării centrului istoric. Până în prezent, pentru acest monument emblematic la nivel național, am realizat proiectul de punere în siguranță și eliminare a pericolului public. La finalul anului 2019, numai datorită celor peste 2000 de donatori ce și-au dovedit încrederea în noi am reușit începerea primei etape a șantierului de punere în siguranță pentru salvarea clădirii și pentru siguranța pietonilor.Această mare realizare posibilă numai datorită donațiilor, ne oferă în continuare speranța că ajunși acum în etapa de strângere de fonduri pentru a putea finaliza lucrarea de punere în siguranță a monumentului, ne vom putea baza pe dorința tuturor de a se implica în salvarea unui monument simbol pentru întreaga țară.2. Reactivarea socială & culturală a centrului istoric prin proiecte culturale sau educative, precum școala de vară Baia de Arhitectură, proiectul cultural Șantierul Cultural Băile Herculane, HerculTURA - tururi de arhitectură în centrul istoric din Băile Herculane și campania #IGotMarked.

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular