Fundatia Umanitara de Orientare si Integrare Sociala HAND-ROM

Informații despre organizație

Fundatia Umanitara HAND-ROM infiintata la 24 noiembrie 1999, acreditata ca furnizor de servicii sociale ofera prin centrul de zi MARINA servicii specializate licentiate pentru copiii cu nevoi speciale, constand in terapii specifice compensatorii autism, sindrom Down s.a, kinetoterapie, logopedie, acces la educatie incluziva si speciala. https://www.youtube.com/watch?v=O6vyOCs59QI AJUTA un copil pentru acces la terapii de recuperare prin redirectionarea 3,5% din impozitul pe salariile din anul 2021. Un model de servicii sociale http://comunitate.copii.ro/models/centrul-de-zi-marina-un-centru-de-abilitare-reabilitare-copii-cu-dizabilitati/ În Centrul de zi Marina, fundația HAND-ROM oferă servicii recuperare funcțională și de reabilitare psihologică adaptate vârstei și nevoilor copiilor cu dizabilități, urmărind prevenirea abandonului și a instituționalizării, precum și integrarea școlară.În cadrul centrului, copiii cu dizabilități pot beneficia de servicii de abilitare și reabilitare, ce constau în terapii specifice, individuale și de grup: kinetoterapie, ergoterapie și logopedie, precum și de activități educaționale și consiliere psihologică și socială, ajustate specificului fiecărui beneficiar și în concordanță cu planul personalizat de intervenție al acestuia. În cadrul centrului, sunt organizate ateliere de lucru manual care urmăresc diverse obiective în funcție de nevoi (de exemplu: coordonarea ochi-mână, atenție distributivă, motricitate fină). Copiii sunt sprijiniți în activități de alfabetizare, la realizarea temelor și în recuperarea decalajelor. Tinerii beneficiază în plus de consiliere vocațională și sunt sprijiniți să își găsească un loc de muncă. În cadrul activităților, copii cu diferite dizabilități sunt grupați în funcție de obiectivele de dezvoltare. De asemenea, copiii beneficiază de transport la și de la centru și de o gustare.În cadrul centrului, doi mediatori școlari oferă informare și consiliere familiilor pentru integrarea școlară a copiilor cu dizabilități, fie în învățământul de masă, fie în centre de educație incluzivă. Părinții primesc sprijin emoțional și informații privind drepturile copiilor, instituțiile cărora se pot adresa, serviciile care pot fi accesate în comunitate și sunt ajutați la elaborarea documentației necesare pentru obținerea certificatului de orientare școlară. Mediatorii școlari țin legătura cu educatorii și profesorii copiilor beneficiari pentru a monitoriza adaptarea și evoluția lor la grădiniță și la școală, oferind, atunci când este nevoie, consiliere specializată și sprijin prin terapeuți suplimentari la clasă.

Redirecționează simplu și rapid

Informații personale

Adresă de domiciliu

Semnătură olografă

Captcha

Fii un super-erou civic

Dacă tu nu poți redirecționa impozitul,sau vrei să dai o mână de ajutor în plus,poți susține organizația să strângă mai multe formulare,sau poți susține proiectul redirectioneaza.ro printr-o donație.

Give an extra hand

Distribuie pagina

Distribuie această pagină pe rețelele sociale, și încurajează-ți prietenii să completeze formularul online pentru organizația în care crezi, simplu și în siguranță, pe redirectioneaza.ro.

Copiază linkul

Colectează formulare tipărite

Descarcă declarația 230 necompletată, printează mai multe exemplare. Convinge cât mai mulți prieteni să îl completeze, și trimite documentele organizației.

Susține redirectioneaza.ro

Împreună digitalizăm România!Platforma Redirecționează este un proiect dedicat ONG-urilor, dezvoltat de organizația Code4Romania.Află cum poți susține activitatea noastră.