Fundatia Cartea Calatoare

Motto: Singura lumina pe care o poti darui unui orb este cea a cunoasterii.
Scopul infiintarii Fundatiei Cartea Calatoare a fost si ramane acela de a facilita accesul nemijlocit la informare, instruire si angajare pentru persoanele cu deficiente de vedere si cresterea gradului de integrare sociala a acestora cu ajutorul tehnologiilor moderne de acces. Organizatia noastra ofera servicii gratuite persoanelor cu deficiente de vedere.
In cei peste 21 de ani de activitate, fundatia a derulat mai multe proiecte de pionierat:
Acces la informatie.
Organizarea primelor cursuri pentru nevazatori de utilizare a computerelor prevazute cu tehnologie de acces (peste 800 de beneficiari).
Crearea in cadrul univ. din Cluj a unui Centrul National de Asistenta in Domeniul Tehnologiilor de Acces.

Acces la educatie.
Introducerea in Romania asistemului international Daisy de accesibilizare a cartilor pentru nevazatori, care permite lectura selectiva.
Crearea primei biblioteci online cu carti accesibilizate pentru elevi si studenti nevazatori (www.carteacalatoare.ro).
Crearea a 7 centre de accesibilizare a cursurilor si manualelor pentru studentii si elevii nevazatori in colaborare cu 5 centre universitare si 7 Scoli pentru deficienti de vedere.
Accesibilizarea primelor manuale tehnice si de muzica in braille si in format text accesibile elevilor si profesorilor nevazatori.

Acces la cultura.
Editarea timp de 10 ani a revistei audio Radar creata de nevazatori pentru nevazatori.
Introducerea serviciului de imprumut carti audio-Daisy in bibliotecile publice din tara (www.cartidaisy.ro).
Accesibilizarea de filme artistice si documentare si organizarea festivalului de film pt nevazatori si a 3 caravane cinematografice pentru aceasta comunitate.
Accesibilizarea pentru nevazatori a primei piese de teatru „Fluturii sunt liberi” jucata la teatrul Excelsior.

Website:
www.fcc.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Următoarele date sunt stocate temporar, până la completarea formularului: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon. După completarea formularului, aceste date sunt șterse, excepție făcând cazul în care ați optat să permiteți ONG-ului să vă contacteze. În acest caz, datele sunt stocate pe platforma Redirecționează cu scopul de a oferi acces ONG-ului la ele.

Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular