FILIALA DE CRUCE ROSIE SECTOR 5 BUCURESTI

Filiala de Cruce Roşie sector 5 Bucureşti funcţionează structural în cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România şi este parte a Mişcării Internaşionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, acţioând în conformitate cu Principiile Fundamentale ale Mişcării.
Începând cu anul 2003 Filialele funcţionează autonom, cu personalitate juridică proprie, acţionând în principal pe raza administrativ – teritorială pe care o reprezintă, regional şi naţional.
În cadrul Filialei sector 5 activează un număr de 1800 membri activi şi susţinători de cruce roşie, 168 de voluntari de cruce roşie, specializaţi în domeniile de expertiză şi intervenţie comunitară proprii:
1. Intervenţii de urgenţă în caz de dezastre şi calamităti, de orice tip,
2. Desfăşurarea de activităţi şi proiecte în domeniul socio-umanitar,
3. Acordarea de servicii specializate de prim ajutor medical de bază,
4. Educaţie pentru sănătate,
5. Servicii medico – sociale de ambulanta si transport specializat de pacienti,
6. Activitati de formare in domeniile esenţiale de interventie,
7. Acordarea de sprijin umanitar de urgenţă
8. Puncte de prim ajutor comunitar

Anual, începând cu anul 2007 serviciile furnizate la nivel comunitar local – sector 5 Bucureşti şi al Municipiul Bucureşti asigură:
- sprijin umanitar de urgenţă pentru un număr de 3.000 beneficiari/lună (persoaneîn risc social , toate categoriile e vîrstă);
- suport lunar material şi educaţional şi de consiliere pentru tinerii instituşionalizaţi în diverse forme de ocrotire socială din sectorul 5 Bucureşti( 8 centre, cca 260 de tineri minori/lunar);
- desfăşurarea de Campanii de educaţie pentru sănătate – cel putin 200.000 de persoane informate/consiliate/ campanie; cel putin patru camapanii anuale;
- partener activ în cadrul intervenţiilor de urgenţă ISU „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, în cadrul activităţilor comunitare sector 5 Bucureşti;

Website:
www.crucearosie5.ro

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 25 Mai ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular