Centrul pentru Inovare Publică

Centrul pentru Inovare Publică promovează o societate deschisă în care:

• Instituții transparente oferă acces la informații în formate deschise, decid împreună cu și în interesul celor pe care îi reprezintă, garantând drepturi egale pentru toate persoanele.

• Cetățenii iau atitudine în cunoștință de cauză față de ceea ce se întâmplă în jurul lor.

În proiectele pe care le dezvoltăm încercăm permanent să găsim abordări inovatoare, propunem modele sustenabile de dezvoltare pentru societate.

- Am propus împreună cu alte 16 organizații și universități din 15 țări din Uniunea Europeană un model nou de evaluare a integrării străinilor, care a fost susținut de Comisia Europeană prin acordarea finanțării, pentru prima dată, direct acestui consorțiu transnațional, de practicieni și cercetători. Așa a apărut proiectul NIEM.

- Am dezvoltat o platformă de evaluare a serviciilor publice, după metoda mystery shopping, Mai responsabili.

- Am propus introducerea în Planul Național pentru Guvernare Deschisă a Bibliotecii Școlare Virtuale, care să ofere elevilor și profesorilor acces la resurse educaționale deschise, resurse care să poată fi descărcate, copiate, modificate, fără restricții ale drepturilor de autor, pentru creșterea echității în sistemul de educație și a calității materialelor de învățare.

- Am creat o bază de date a partidelor cu minim 3 membri, înregistrate după modificarea legii, în 2016, pentru a monitoriza impactul asupra vieții politice și pentru a măsura rata de de succes a noilor partide în alegeri.

- Am inițiat Harta educației, o platformă oglindă a datelor deschise despre sistemul educațional, care va reflecta cât de performant este actul educațional, dotarea și bugetele școlilor.

Activitatea noastră de zi cu zi constă în cercetare socială, monitorizare a instituțiilor publice, realizarea de recomandări pentru îmbunătățirea politicilor publice, advocacy și comunicare.

Website:
www.inovarepublica.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Următoarele date sunt stocate temporar, până la completarea formularului: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon. După completarea formularului, aceste date sunt șterse, excepție făcând cazul în care ați optat să permiteți ONG-ului să vă contacteze. În acest caz, datele sunt stocate pe platforma Redirecționează cu scopul de a oferi acces ONG-ului la ele.
Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.

Prin completarea acestui formular, redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit către organizația pe care ai ales-o.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular