Asociatia Valentina Romania

Asociatia Valentina Romania a fost creata in anul 2002 la initiativa unei echipe de voluntari francezi si a unui grup de specialisti din domeniul protectiei copilului in scopul de a oferi un ajutor de proximitate familiilor defavorizate din sectorul 5 din Bucuresti. Categoria de beneficiari sunt familiile cu venituri foarte reduse sau mamele singure cu mai multi copii. Majoritatea locuiesc in Cartierul Ferentari intr-un mediu in care sanatatea, educatia si formarea morala a copiilor sunt intr-un real pericol.

Obiectivul principal al asociatiei este prevenirea abandonului scolar si familial, educatia scolara si prescolara fiind esentiala pentru viitorul copiilor. Experienta arata ca excluderea incepe inca de la intrarea in scoala primara, in cazul copiilor care nu au frecventat gradinita.

Asociatia Valentina sustine 100 de copii si familiile lor prin derularea urmatoarelor proiecte:
Prescolarizare: facilitarea accesului la educatia prescolara in cadrul gradinitelor de stat pentru 60 copii cu varste cuprinse intre 3-6 ani, prin suportarea cheltuielilor de hrana si rechizite;
After-school: suport educational pentru efectuarea temelor, activitati extracurriculare si de socializare, oferirea rechizitelor si a unei mese calde pentru 40 de copii cu varste cuprinse intre 7-17 ani in cadrul centrului de zi al asociatiei;
Reinsertie profesionala: consiliere si suport financiar pentru parintii care doresc sa urmeze un curs de formare profesionala precum si sprijin in cautarea unui loc de munca. Un atelier de croitorie numit MIA - Mama In Actiune functioneaza in cadrul centrului de zi oferind formare profesionala, un loc de munca si un inceput de integrare pentru cinci mame beneficiare ale serviciilor oferite de asociatie.

Website:
www.valentina-romania.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Următoarele date sunt stocate temporar, până la completarea formularului: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon. După completarea formularului, aceste date sunt șterse, excepție făcând cazul în care ați optat să permiteți ONG-ului să vă contacteze. În acest caz, datele sunt stocate pe platforma Redirecționează cu scopul de a oferi acces ONG-ului la ele.

Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular