Punctart este creator de experiențe culturale. Lucrăm cu și pentru tineri, căutăm în permanență noi perspective și construim instrumente puternice de activare comunitară prin utilizarea tehnologiei ca un limbaj comun, la întâlnirea între artă și comunitate. Până în prezent, am inițiat 3 tipuri de activități în 3 arii culturale.
Teatru: Loading culture (2016-) este dedicat tinerilor și propune reinterpretarea temelor din dramaturgia clasică și producția de spectacole de teatru new media. Au fost realizate: iHamlet (2016, 2500+ de adolescenți, București, Brașov + turneu național ), 3Surori (2017, Suceava, Bacău, București, 1500+ spectatori).
Educație prin cultură: Harta Multimedia (2020-) propune crearea unui instrument - prototip, o alternativă complementară în predarea și studierea materiilor Istoria Românilor și Geografia României, dedicat elevilor de gimnaziu și liceu și profesorilor. Lumea lui Franklin (2019-), dezvoltat alături de Editura Katartis, este destinat copiilor din clasele primare, online și offline, și presupune ateliere de dezvoltare a abilităților de viață și încurajarea lecturii.
Patrimoniu: Muzeul Memoriei (2017-) este un mediator cultural, intergenerațional, un facilitator de dialog și un instrument de activare comunitară. Muzeul Memoriei este un demers gândit pe termen lung care promovează patrimoniul național prin analizarea unor momente marcante pentru poporul român. Acesta însumează deja peste 7 cercetări de teren, o expoziție multimedia despre Primul Război Mondial, peste 50 evenimente publice cu Telefonul Amintirilor. În perioada pandemiei Covid-19, am relansat muzeulmemoriei.ro.
Punctart crede în parteneriate durabile și colaborare, astfel am găsit sprijin în parteneri instituționali (Muzeul Bucureștiului, MNLR Iași, MNIR, Muzeul Banatului, etc.), ONG-uri și Fundații (Fundația Regală Margareta a României), În Dialog, Acasă în Banat, Amural), universități (CESI, Ovidius Constanța), precum și în rândul specialiștilor sau societății civile.
Dacă tu nu poți redirecționa impozitul,sau vrei să dai o mână de ajutor în plus,poți susține organizația să strângă mai multe formulare,sau poți susține proiectul redirectioneaza.ro printr-o donație.
Distribuie această pagină pe rețelele sociale, și încurajează-ți prietenii să completeze formularul online pentru organizația în care crezi, simplu și în siguranță, pe redirectioneaza.ro.
Descarcă declarația 230 necompletată, printează mai multe exemplare. Convinge cât mai mulți prieteni să îl completeze, și trimite documentele organizației.
Împreună digitalizăm România!Platforma Redirecționează este un proiect dedicat ONG-urilor, dezvoltat de organizația Code4Romania.Află cum poți susține activitatea noastră.