Asociatia pentru Promovarea Culturii si Responsabilizare Civica

Asociatia pentru Promovarea Culturii si Responsabilizare Civica (APCRC) are ca misiune promovarea culturii si a responsabilizarii civice. In acest sens printre obiectivele asociatie se numara si cele ce vizeaza dezvoltarea opiniei publice din Romania prin formularea unor puncte de vedere referitoare la problemele ce vizeaza societatea in ansamblul ei; promovarea unor actiuni si a unor proiecte cu scopul dezvoltarii spiritului civic in randul tinerilor precum si analiza gradului de racordare a culturii romane la valorile europene si sustinerea unor proiecte culturale in acest sens. Urmare a misiunii sale de promovare a culturii si de responsabilizare civica a opiniei publice romanesti Asociatia pentru Promovarea Culturii si Responsabilizare Civica (APCRC) a derluat de-a lungul timpului o serie de proiecte in zona culturala, cea de reconstructie a memoriei precum si zona civismului.
Proiectele Asociatiei pentru Promovarea Culturii si Responsabilizare Civica se impart in 3 arii de interes. Prima dintre aceastea este cea dedicata civismului in care sunt incluse proiecte precum “Civismul, optional?”, “Bucuresti, capitala cultural europeana” si “Romania – stat de drept”. A doua categorie de proiecte, derulate de catre asociatie sunt cele din zona culturala. Aici sectiunile sunt “Bucurestiul, pas cu pas”, “Cunoaste Romania” si “Patrimoniul cultural romanesc”. Cea de a treia categorie de proiecte derulate vizeaza zona de “Reconstructie a memoriei”. In cadrul acestei sectiuni sunt incluse proiecte precum “Istoria dincolo de cuvinte” si “Ce ar trebui sa sim despre comunism”. In marea lor majoritate toate aceste proiecte au avut drept publicul tinta elevi ai liceelor din Bucuresti, precum si din zonele limitrofe, carora prin intermediul dezbaterilor, al tururilor ghidate, al atelierelor foto si audio-video, al concursilor cultura generala, pe teme civice li s-a incercat dezvoltarea spiritului civic prin cunoasterea trecutului, al valorilor democratice, dar si prin constientizarea importantei culturii, ca modalitate de punere in practica a tuturor acestora si de integrare a lor in context European.

Website:
www.apcrc.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Următoarele date sunt stocate temporar, până la completarea formularului: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon. După completarea formularului, aceste date sunt șterse, excepție făcând cazul în care ați optat să permiteți ONG-ului să vă contacteze. În acest caz, datele sunt stocate pe platforma Redirecționează cu scopul de a oferi acces ONG-ului la ele.
Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.

Prin completarea acestui formular, redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit către organizația pe care ai ales-o.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular