Asociatia Parcul Natural Vacaresti

Remarcând deosebita valoare a fostei lucrări comuniste ”Lac de acumulare Văcărești”, din punct de vedere al biodiversității dar și al educației, am demarat demersurile necesare declarării acesteia, arie protejată. Și am reușit. În 2017, ”balta” a devenit ”Parc Natural Văcărești” prin HG 349/2016, devenind administratori conform contractului semnat cu Ministerul Mediului pe o perioadă de 10 ani.
Misiunea noastră este: conservarea speciilor de floră și faună pentru care zona a fost declarată parc natural, promovarea educației pentru natură și încurajarea turismului responsabil prin apropierea de natura sălbatică din mijlocul orașului.
Activitățile noastre constau în: educație pentru mediu, dedicată tuturor vârstelor, cu focus pe copii; cercetare și conservare a biodiversității, facilitarea vizitării prin dezvoltarea infrastructurii turistice, și activități de recreere sănătoasă și sustenabilă.

Website:
www.parcnaturalvacaresti.ro

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 31 Iulie ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 2%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 2% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 2%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular