Asociatia Mioritics

Asociaţia Mioritics este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit fondată în anul 2004 având ca misiune protejarea şi promovarea patrimoniului cultural şi natural, dezvoltarea ecoturismului şi turismului cultural din România.
Mioritics a fost aleasă de Biroul Regional UNESCO din Veneţia să implementeze în România programul ”Cultural Heritage - a Bridge Towards a Shared Future”, o iniţiativă internaţională ce urmăreşte întărirea cooperării regionale pentru o mai bună protejare şi promovare a patrimoniului cultural din Europa de Sud-Est.
Ca reprezentant oficial al României la reţeaua European Institute of Cultural Routes (EICR), Mioritics a inaugurat (2010) primul Centru de Resurse al EICR din Europa de Sud-Est şi a amenajat primul stand românesc la Salonul Mondial pentru Patrimoniu de la Paris (2008).
SCHUBZ România este o inițiativă a Centrului SCHUBZ Lüneburg din Germania și a Asociației Mioritics și a adus în România din anul 2015 metodele educaţionale interactive şi experienţiale dezvoltate şi testate în Germania şi în alte tări în care contactul cu natura este o parte esenţială a educaţiei pentru toate vârstele. De asemenea Centrul oferă şi un spaţiu de învăţare prin stagii de practică pentru studenţi şi seminarii de formare în domeniul educaţiei pentru dezvoltare durabilă.
În perioada 2015-2023 Mioritics găzduieşte Organizaţia de Management a Destinaţiei Colinele Transilvaniei, o iniţiativă a unor importanți actori din zonă, parteneri care dau valoare acestei zone deosebite prin proiectele pe care le implementează și prin sprijinul pentru dezvoltarea comunităților locale.
Mioritics este organizator al unor evenimente culturale importante printre care Festivalul de Film și Istorii de la Râşnov.

Website:
www.mioritics.ro

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 25 Mai ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular