Asociația Divers

Asociaţia Divers promovează, începând din anul 2007, cunoaşterea şi respectarea diversităţii / alterităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale, fizice, de gen, etc. în societate, respectiv să promoveze apărarea drepturilor omului, valorilor democratice, non-violenţei şi a cetăţeniei active. Asociaţia depune eforturi în vederea realizării unei societăţi inclusive interculturale bazate pe respectarea valorilor comune ale Uniunii Europene şi valorificarea diversităţii existente în societate.

În acest sens Asociaţia DIVERS a derulat în perioada 2017-2018 următoarele programe multianuale pe lângă altele punctuale:
1. Proiectul O Șansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureș
Primăria Sîngeorgiu de Mureș în parteneriat cu Asociația Divers, Asociația Caritas Alba – Iulia și Școala Gimnazială ”Sfântu Gheorghe” derulează proiectul „O șansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureș”. Scopul proiectului ”O Șansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureș” este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din cele 4 comunități marginalizate din comuna Sîngeorgiu de Mureș, județul Mureș, în care există preponderent populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate prin intermediul intervențiilor în domeniul educației, ocupării forței de muncă, furnizării de servicii medico-sociale și sociale, îmbunatățirii condițiilor de locuit, acordării de asistență juridică și combaterea discriminării și promovării multiculturalismului. Obiectivul general al proiectului generează beneficii membrilor grupului țintă alcătuit din 600 de persoane (300 copii si 300 adulți), preponderent de etnie romă în comuna Sîngeorgiu de Mureș.
2. Proiectul ”FACE – Familii și copii în educație” dorește să îmbunătățească auto-competențele și abilitățile de viață a copiilor și adolescenților (4-12 ani) care provin din familii dezavantajate, în special cei de etnie romă, prin dezvoltarea și introducerea în școlile unde învață aceștia a unor materiale educaționale focusate pe învățarea autoreglată și cooperativă cu scopul final de reducere a abandonului școlar. Proiectul este implementat de către Centre (IPE) International Projects in Education, Zürich University of Teacher Education, managementul proiectului în România este asigurat de către Asociația Divers.
3. Concursul Național pentru elevi "Diversitatea - O șansă în Plus pentru Viitor"
În perioada 25-28 mai 2017 a avut loc faza națională a Concursului Diversitatea - O Șansă în Plus pentru Viitor la Casa de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, județul Argeș. Gazda ediției XI al concursului a fost acesta ISJ Argeș. Concursul este organizat anual de către Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Asociația Divers, anul acesta participând 23 echipe finaliste din țară cu 160 de elevi și cadre didactice îndrumătoare care și-au arătat cunoștințele teoretice din domeniile educației civice, al istoriei, tradițiilor și al obiceiurilor minorităților naționale, respectiv, au susținut o probă creativ - artistică de diversitate, prezentată și la faza locală, pe baza căreia au fost admiși în urma jurizării conținutului din înregistrarea video trimisă anterior.
În perioada 3-6 iunie 2018 a avut loc faza națională a Concursului Diversitatea - O Șansă în Plus pentru Viitor la Casa de Cultură din Chitila, județul Ilfov. Gazda ediției XII al concursului a fost acesta ISJ Argeș în 2018 participând 25 echipe finaliste din țară cu 175 de elevi și cadre didactice îndrumătoare. Acest concurs dorește să promoveze cunoașterea și acceptarea diversității și implicit să inițieze o mișcare în acest sens în fiecare comunitate locală. Finaliștii concursului sunt de fapt ambasadorii de succes a diversității propriilor comunități.
4. Târgul ONG – Împreună pentru Comunitate, Ediţia XV
Târgul ONG ”Împreună pentru Comunitate” a ajuns la a XVI-a ediție. În 19 mai 2018 s-au prezentat 35 de ONGuri în fața comunității în Pța Trandafirilor din Tîrgu Mureș. Standurile organizațiilor civice au fost vizitate de sute de persoane care au avut prilejul să cunoască mai bine munca depusă în beneficiul comunității de către organizațiile civice și voluntarii lor. La Marșul ONG au participat, în semn de susținere al acestei munci, în jur de 1000 de persoane. Cross-ul Civic și Flashmob-ul gimnastic au fost și ele momente energizante ale Târgului ONG. Mini-festivalul de muzică stradală organizat în cadrul Târgului ONG a avut un real succes. A fost organizată și o cafenea civică cu două teme ”Alimentație sănătoasă, comunitate sănătoasă (fizic și mental), mediu sănătos” și ”Bugetul participativ”. Scopul acestui Târg este strângerea de fonduri și recrutarea voluntarilor.
5. Academia Femeilor Maghiare
Programul dorește să dezvolte competențe și aptitudini ale femeilor maghiare din Tîrgu Mureș prin crearea unor programe care includ prelegeri, workshopuri, formări și activități hand made.
În 2017 au fost derulate bazat pe voluntariat 5 activități comunitare la care au participat sute de familii, un curs de scriere și management al proiectelor, 9 prelegeri, o tabără de vară de o săptămână și un cerc săptămânal hand made. În 2018 au avut loc 12 prelegeri cu peste 500 de participanţi, cercul săptămânal handmade cu peste 25 de participanţi şi 2 evenimente comunitare cu peste 1000 de participanţi.
6. Asociația Divers a devenit membru fondator al Asociației GAL Tîrgu Mureș în vederea contribuirii la înbunătățirea situației comunităților marginalizate din Tîrgu Mureș şi cu scopul accesării în 2019 fonduri prin GAL pentru înbunătăţirea situaţiei comunităţilor marginalizate din Tîrgu Mureş.

Website:
www.divers.org.ro

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 25 Mai ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular