Asociația ANAIS este o asociație înființată la finalul anului 2011 și al cărei scop principal îl reprezintă promovarea, respectarea și apărarea drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor. Asociația își propune să acționeze pentru modificarea politicilor și legislației în beneficiul femeilor. Activăm în vederea sprijinirii victimelor violenței domestice prin dezvoltarea de servicii și implicare la nivel de politici publice în domeniu.Din dorința de a alinia România la standardele europene, fie că vorbim de educație, informare sau servicii sociale ne-am alăturat rețelei europene WAVE – Women Against Violence Europe, din care facem parte ca și membru activ. Sprijinim inițiativele și programele organizațiilor internaționale precum Vital Voices, Global Rights for Women, Avon Foundation, alături de care am colaborat pentru desfășurarea și implementarea unor acțiuni și proiecte locale ce au vizat România.
Principalele noastre proiecte și acțiuni sunt:
-“Stop violenței în familie” – oferind gratuit victimelor violenței domestice consiliere și îndrumare socială, consiliere juridică cu privire la drepturile acestora și în vederea obținerii unui ordin de protecție și consiliere psihologică (individuală și grup suport).
- "Formare pentru specialiști și sesiuni de informare" Organizăm sesiuni de formare pentru profesioniști (avocați, asistenți sociali, psihologi, polițiști, personal care lucrează cu populația migrantă și solicitanții de azil și alții) care lucrează în domeniul violenței domestice sau care lucrează direct cu grupul țintă. De asemenea, organizăm sesiuni de informare/ateliere de lucru despre violența domestică și drepturile femeilor pentru angajații companiilor care solicită acest serviciu sau pentru alte persoane interesate de acest subiect.
Ne implicăm activ în acțiuni și demersuri pentru modificarea și îmbunătățirea legislației în domeniul violenței împotriva femeilor, pentru identificarea unor instrumente legislative adecvate nevoilor victimelor și a unor soluții pentru ca acestea să trăiască o viață fără violență atât în mediul public, cât și în cel privat.
Promovăm egalitatea de șanse între femei și bărbați prin sprijinirea ridicării statutului social și creșterea vizibilității femeilor în profesiile și comunitățile lor, acționând pentru combaterea violenței împotriva femeilor prin furnizarea de servicii de protecție și asistență pentru victimele violenței domestice, inclusiv protecția minorilor împotriva violenței.
Principalele direcții de acțiune:
- Furnizarea și dezvoltarea de servicii sociale destinate victimelor violenței domestice
- Educație și informare
- Advocacy și conștientizare
- Implicare activă pentru modificarea și îmbunătățirea legislației în domeniul violenței împotriva femeilor
Dacă tu nu poți redirecționa impozitul,sau vrei să dai o mână de ajutor în plus,poți susține organizația să strângă mai multe formulare,sau poți susține proiectul redirectioneaza.ro printr-o donație.
Distribuie această pagină pe rețelele sociale, și încurajează-ți prietenii să completeze formularul online pentru organizația în care crezi, simplu și în siguranță, pe redirectioneaza.ro.
Descarcă declarația 230 necompletată, printează mai multe exemplare. Convinge cât mai mulți prieteni să îl completeze, și trimite documentele organizației.
Împreună digitalizăm România!Platforma Redirecționează este un proiect dedicat ONG-urilor, dezvoltat de organizația Code4Romania.Află cum poți susține activitatea noastră.