Asociaţia Villa Wellmer

Materializând idei comune mai vechi, Asociaţia Villa Wellmer a fost iniţiată în anul 2011 de şase membri fondatori, cu intenţia de a ne circumscrie activitatea pe patru piloni: propunerea de principii etice, impunerea de valori autentice, respectarea competenţelor şi mobilizarea spiritului cavaleresc. Pentru a-şi îndeplini scopul înfiinţării, acela de a ridica gradul de conştientizare publică asupra unei mici regiuni din Europa bogată în istorie, dar săracă economic, asociaţia propune un program ambiţios, care alătură istoria cu prezentul. Noi considerăm că reconstituirea trecutului manifestări culturale participative serveşte scopurilor comunităţii locale, căci nasc emoţie, interes şi vizibilitate. Valorificarea momentelor astrale din trecutul local creează o efervescenţă benefică şi duce la creşterea respectului de sine al colectivităţii. Pentru aceasta e nevoie de un cadru vizual adecvat, care să justifice şi să potenţeze mediul natural generos din Felmer.Piatra de temelie a efortului nostru va fi edificarea unui complex arhitectonic având ca model istoric o locuinţă fortificată de la hotarul dintre secolele XII şi XIII, utilizând cât mai multe elemente din tehnica, materialele şi metodele de lucru ale timpului, potrivit principiilor arheologiei experimentale. În acest cadru de expresie medievală numit „Casa Greavului” se vor desfăşura activităţile şi manifestările asociaţiei, tot aici urmând să funcţioneze comunitatea de membri, ca pensiune-colonie premanentă. În final, complexul edificat va reprezenta scena unui muzeu dedicat coloniştilor saşi, loc pentru evocări medievale şi de întâlnire pentru tinerii pasionaţi de trecut. Asociaţia Villa Wellmer s-a afiliat deja la organizaţia europeană EXARC, ce reuneşte situri şi muzee de arheologie experimentală din Europa,urmând a intra într-un circuit al turismului cultural-istoric.Ca o continuare firească, Casa Greavului va oferi cadrul necesar unor ambiţioase proiecte ulterioare. Amintim aici revitalizarea unor meşteşuguri tradiţionale pentru făurirea obiectelor necesare traiului zilnic: împletirea coşurilor, olăritul, fierăria, dulgheria, obţinerea fibrelor şi materialelor textile, domeniu în care îi vom coopta şi pe iscusiţii membri ai comunităţii locale. De asemenea, valorificarea produselor lor în cadrul unor târguri şi festivaluri va asigura în parte autosustenabilitatea economică a locuitorilor Felmerului. Pentru proiectele ulterioare, legate de îmbunătăţirea cadrului economic al localităţii, vor fi targetaţi membrii săraci ai comunităţii şi copiii de romi.

Website:
www.villa-wellmer.org

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular