ARTLIT - Asociatia Româna a Traducatorilor Literari

ARTLIT – Asociaţia Română a Traducătorilor Literari este o organizaţie non-profit, apolitică şi independentă care vizează apărarea intereselor literare, juridice şi economice ale traducătorilor de carte, în baza legislației drepturilor de autor, precum şi promovarea domeniului traducerilor literare - ficţiune şi non-ficţiune.Traducerile literare, artistice, culturale şi ştiinţifice sunt indispensabile pentru schimburile interculturale şi progres în toate sferele de cunoaştere. Cu toate acestea, traducătorii de carte sunt cel mai adesea lăsați în umbră și trecuți cu vederea, fiind astfel lipsiţi de putere de negociere individuală şi, în consecinţă, subapreciaţi şi prost plătiţi. Condiţiile dezavantajoase de lucru deseori afectează calitatea, iar această situaţie este folosită ca justificare pentru menţinerea tarifelor la un nivel scăzut. ARTLIT depune eforturi pentru ameliorarea problemelor cu care se confruntă aceştia, susţine calitatea în actul de traducere şi profesionalizarea domeniului.

Website:
www.artlit.ro

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 27 Mai ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular