ARCEN - Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate


ARCEN este o organizație non-guvernamentală fondată în 2010, care dezvoltă o serie de proiecte dedicate protejării, memoriei și patrimoniului construit al Bucureștiului și educării publicului larg în legătură cu valoarea arhitecturală a capitalei, proiecte care contribuie la apropierea locuitorilor Bucureștiului de oraș și la activarea culturală a acestuia.

Apărută ca grup de inițiativă în anul 2008, în jurul campaniei „Trecutul care obligă”, prin care au fost deblocați 6 milioane de euro pentru consolidarea și restaurarea Școlii Centrale, monumentul istoric din strada Icoanei, ridicat de arhitectului Ion Mincu, ARCEN și-a asumat în ultimii 10 ani o întreagă serie de acțiuni dedicate patrimoniului construit, pentru un public foarte larg.

ARCEN interconectează locuitori ai orașului și reactivează spații sau zone subutilizate prin proiecte multidisciplinare care presupun trasee culturale, lecturi publice, dialoguri stradale și nocturne de poezie contemporană. În ultimii ani, ARCEN concepe o serie de programe pentru colectarea de date privind starea orașului, implicare civică, reconversie și revitalizare urbană prin cultură și campanii de conștientizare, educare și apropiere a comunităților.
Toate aceste forme de manifestare publică s-au conturat în proiecte cu identitate proprie și desfășurate anual:

• Cu bastonul prin București - tururi ghidate pe trasee culturale și educative, axate pe istorie, arhitectură și patrimoniu

• Nocturne de poezie contemporană - lecturi de poezie, urmate de dialoguri cu poeți, muzică și vin, carte de poezie

• Noapte albă la Pensionatul Domnesc de Fete - eveniment în cadrul rețelei Nopții Muzeelor la Școala Centrală


• Catalog București - proiect de inventariere a imobilelor din cele 98 de zone protejate din București

• District 40 - revitalizarea, prin cultură și inițiative civice, a celei mai dense zone culturale din capitală, cartierul Icoanei și împrejurimilor sale.

Website:
www.arcen.info

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 31 Iulie ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 2%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 2% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 2%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular