VeDem Just - ASOCIATIA VOCI PENTRU DEMOCRATIE SI JUSTITIE

EDUIURIS este un proiect de educație juridică dezvoltat de membrii asociatiei Vedem Just – Voci pentru justiție și Democrație, care are drept obiectiv familiarizarea elevilor cu noțiuni elementare de drept, necesare în viața cotidiană.
Pentru aceasta, VeDemJust dezvoltă două tipuri de activități principale:

1. educație nonformală: asociația dezvoltă o rețea de voluntari constând în practicieni ai dreptului (magistrați, avocați, consilieri juridici, notari publici, mediatori, profesori de drept) și studenţi din cadrul facultăţilor de drept care, la solicitarea cadrelor didactice sau a elevilor, participă la întâlniri care se pot desfășura fie în unitățile școlare, fie în sediile instanțelor judecătorești. Accesul în aceste locații este asigurat printr-o înțelegere instituțională dintre Ministerul Educației și Ministerul Justiției din anul 2013, reînnoită în anul 2017 în cadrul unui protocol la care și asociația VeDemJust este parte. Majoritatea voluntarilor implicați beneficiază de instruire cu privire la metodele și tehnicile de predare a educației juridice în stil nonformal;
2. educație formală: asociația susține introducerea în curriculumul școlar a disciplinei „Educație juridică pentru elevi”. Pentru aceasta membrii asociației pune la dispoziția celor interesați programa disciplinei opționale, oferă în mod gratuit suportul de curs în variantă pdf. și tipărită și materiale video tematice, și organizează cursuri acreditate de instruire a cadrelor didactice care predau această materie.

Asociația VeDemJust a luat naștere la 10 decembrie 2015. Membrii săi sunt tineri juriști care și-au propus să promoveze valorile democratice, să explice legile pe înțelesul tuturor, să susțină statul de drept. Un accent deosebit se pune educarea tinerei generații în spiritul legalităţii în scopul responsabilizăriii copiilor și tinerilor. Noțiunile predate în cadrul orelor de educație juridică privesc principalele norme juridice aplicabile în familie, la școală, pe stradă, regulile juridice de comunicare în mediul online și offline, modul de organizare și funcționare a instituțiilor judiciare, drepturile și obligațiile în cadrul unui proces judiciar, elemente primare ce țin de domeniul penal și dreptul muncii, etică și anticorupție.

Website:
www.vedemjust.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Tip de venit

Pentru ce tip de venit vrei să redirecționezi către acest ONG?

Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Singurele date salvate sunt: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon.

Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.
  • Ce reprezintă formularul de 2%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 2% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 2%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular