ASOCIATIA SUPEREROI PRINTRE NOI

Suntem o platformă online de povești personale cu și despre dizabilitate. Publicăm texte scrise de părinții, frații sau prietenii copiilor cu nevoi speciale atât pentru a ne încuraja unii pe ceilalți cât si pentru a diminua stigma ce înconjoară viețile acestor familii.

Un alt proiect foarte drag nouă este cel prin care organizăm lunar proiecții de film adaptate senzorial copiilor cu nevoi speciale “FILMELE OLGĂI”. De asemenea, avem în derulare și GHIDUL DE STIL PENTRU JURNALIȘTI în textele despre dizabilitate, ghid la care am colaborat cu National Center on Disability and Journalism în cadrul Școlii de Jurnalism și Comunicare Mass-media Walter Cronkite – Universitatea Statului Arizona – SUA.

Cu ocazia alegerilor prezidențiale din anul 2015, am desfășurat singura campanie de informare dedicată persoanelor cu dizabilități din România: Ai dreptul să votezi. Cunoaște-ți drepturile!

_

POVESTEA NOASTRĂ
Povestea SupereroiPrintreNoi începe în 2008, anul în care s-a născut o fetiţă mică, Olga. Cu un diagnostic prenatal de multiple malformaţii, cardiace şi cerebrale, cu un pronostic slab de viaţă, Olguţa i-a contrazis pe toţi iar astăzi este motorul din spatele acestui proiect. Ani la rândul noi, Ruxandra şi Vlad, am căutat să citim şi să prindem putere din poveşti ale părinţilor ca noi, însă nu am găsit aproape nimic în limba română. În 2015, atunci când în sfârşit ne-am regăsit liniştea şi am acceptat noua noastră viaţă, am creat această comunitate a părinţilor copiilor cu nevoi speciale. Un loc în care publicăm povești scrise simplu şi sincer, în care adunăm informaţii de folos atât pentru familii cât şi pentru toţi cei ce cred în drepturile persoanelor cu dizabilităţi, un loc în care demarăm campanii de conştientizare sau incluziune socială. Până acum ni s-au alăturat peste 40 de contributori permanenţi sau ocazionali, plus încă pe atâţia oameni care au ajutat cu idei, sfaturi, vorbe bune sau ore de muncă voluntară în „redacţia” noastră de acasă sau pe teren.

CE AVEM NEVOIE: de oricine crede că şi persoanele cu nevoi speciale au un loc sub soare, ca fiecare dintre noi.

De jurnalişti, povestitori, fundraisers graficieni, redactori, specialişti video, organizatori de eveniment, artişti, oameni care pot face rotiţele unui astfel de proiect să meargă.

Și, desigur, de donații în bani care să ne permită să ne dedicam tot timpul acestui proiect.

Website:
supereroiprintrenoi.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Tip de venit

Pentru ce tip de venit vrei să redirecționezi către acest ONG?

Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Singurele date salvate sunt: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon.

Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.
  • Ce reprezintă formularul de 2%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 2% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 2%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular